Home ›› Asbest Afvoer

Asbest afvoer door een gecertificeerde partij na de werkzaamheden!

Wanneer er bij uw sloopproject of verbouwing asbest vrijkomt, is het belangrijk om ook na te denken over de asbest afvoer. Het is belangrijk om het vrijgekomen materiaal namelijk zorgvuldig af te voeren naar een gecertificeerde partij. Molenaar Milieutechniek adviseert u hier graag over!

Asbest afvoer - Inspectie asbest
Offerte aanvragen

Over asbest

Wanneer u uw woning wil verbouwen, renoveren of slopen, is het belangrijk om de asbestprotocollen na te kijken. Zo is het bijvoorbeeld bij woningen die voor 1994 gebouwd zijn wettelijk verplicht om een asbestcontrole uit te voeren. Tot dat jaartal werd er namelijk veel asbesthoudend materiaal gebruikt bij de bouw van woningen. Op zich is asbest niet schadelijk, behalve wanneer dit vrijkomt of afbrokkelt. Dit is vaak bij een verbouwing het geval. Er komen dan schadelijke stoffen vrij die gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Asbest afvoer na sanering

Het is daarom belangrijk om een asbestanalyse uit te laten voeren. Wanneer er sprake is van asbest dat gesaneerd moet worden, is Molenaar Milieutechniek uw tussenpersoon die u verbindt met een gecertificeerde partij. Indien het kleine hoeveelheden betreft, kunt u dit ook particulier uitvoeren. Wel dient u na te denken over de asbest afvoer na de sanering. Wanneer het vrijgekomen materiaal aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunt u deze zelf afvoeren. Wanneer dat niet het geval is, dient een andere partij dit voor u te doen.

Asbest afvoer: zelf afvoeren

De regel is dat u voor asbest afvoer een gecertificeerd bedrijf dient in te schakelen. In sommige gevallen mag u dit zelf doen. Dit is meestal het geval wanneer het om plaatmateriaal gaat. Lees hier meer over het zelf afvoeren van asbesthoudend materiaal. Belangrijke voorwaarden zijn dat het asbestafval in speciale asbestbags of afsluitbare zakken binnen gebracht wordt. Een particulier mag maximaal 200 kilo hechtgebonden asbestafval wegbrengen per jaar. Wel is het belangrijk om dit naar speciale recyclageparken te brengen of naar een stortplaats met vergunning.

Asbest afvoer door Molenaar Milieutechniek

In de meeste gevallen is het dus zo dat er een gecertificeerd bedrijf dient te komen voor het afvoeren van het materiaal. Zo heeft u zelf geen omkijken naar het materiaal en bent u verzekerd dat dit op een juiste manier afgevoerd wordt. Wij nemen graag uw zorgen uit handen! Tijdens het asbestonderzoek, voorafgaand aan de sanering, word precies genoteerd welk soort asbest en welke risicoklasse van toepassing is. Ook bij de saneerder is dit bekend, zodat hij ook precies weet wat hij waar kan wegbrengen. Focust u zich op de renovatie of verbouwing, dan focussen wij ons op de asbestsanering van uw pand!

Asbest afvoer - Inspectie
Offerte aanvragen

De kosten van het afvoeren van asbest

Aan de asbest afvoer zitten uiteraard ook kosten verbonden. Echter zijn deze kosten afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om het te verwijderen oppervlakte in acht te nemen. Hoe groter het oppervlakte, hoe meer afvoer er zal zijn. Daarnaast is er ook een onderscheid te maken in de verschillende risicoklassen. Een hogere risicoklasse zal ook wat hogere kosten met zich meebrengen. Molenaar Milieutechniek levert voorafgaand aan de werkzaamheden een offerte van de geschatte kosten. Dit doen we op basis van het analyse rapport. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Neem contact met ons op voor een rapport voor uw situatie!

Offerte aanvragen

Scroll naar boven