Home ›› Asbestonderzoek

Asbestonderzoek laten doen door Molenaar Milieutechniek

Heeft u een gebouw, object, woning of ander bedrijfspand dat is gebouwd voor 1994 en wilt u deze renoveren of verbouwen? Dan is een asbestonderzoek wettelijk verplicht. Tot 1994 werd in een groot aantal bouwmaterialen namelijk asbest gebruikt. Brokkelt asbest af of raakt het beschadigd, dan kan dit gevaarlijk zijn voor de gezondheid en met name de longen. Wij helpen u graag met het asbestonderzoek en leveren een duidelijk en gecertificeerd asbestinventarisatierapport voor u op.

asbestonderzoek inspectie
Offerte aanvragen

Asbestonderzoek - Wat is het?

Een asbestonderzoek - oftewel een asbestinventarisatie - is een onderzoek naar asbest in of rondom een gebouw of object door een gecertificeerd inventarisatiebedrijf zoals Molenaar Milieutechniek. Bij zowel verbouwing, renovatie of sloop van objecten of panden die gebouwd zijn voor 1 januari 1994 is een asbestonderzoek wettelijk verplicht. U bent verplicht dit asbestinventarisatierapport te overleggen. Nog steeds wordt dit certificering SC-540 genoemd, maar sinds 1 maart 2017 heet dit officieel het Procescertificaat Asbestinventarisatie.

Hoe gaat een asbestonderzoek in zijn werk?

Tijdens een asbestonderzoek onderzoeken wij het gehele gebouw of object op de aanwezigheid van asbest en nemen wij materiaalmonsters. Deze monsters laten wij onderzoeken in één van de geaccrediteerde laboratoria voor asbestonderzoek. In dit laboratorium wordt bepaald of er asbest aanwezig is, welk type asbest het is en hoeveel procent asbest er in het product aanwezig is. Alle bevindingen worden beschreven in het asbestrapport dat u ontvangt. Afhankelijk van het doel van het onderzoek wordt gekozen voor een bepaalde onderzoeksopzet of een combinatie.

Asbestonderzoek en het asbestinventarisatierapport

Heeft u een asbestinventarisatierapport nodig voor een sloopvergunning en wilt u een asbestonderzoek laten doen, dan moet u een type A analyse laten uitvoeren. Hierbij wordt direct waarneembaas asbest opgespoort. Vermoedt de inspecteur echter dat er sprake is van niet-waarneembaar asbest, dan moet u overgaan op asbestonderzoek type B of asbestinventarisatie type G. Bij asbestonderzoek type B kunt u denken aan het verwijderen van een plafond of muur. Asbestonderzoek type G is de basis voor een asbestbeheersplan.

Asbestbeheersplan na asbestonderzoek

In dit beheersplan wordt beschreven of er asbesthoudende materialen zijn met een risico en of deze mogen blijven zitten of snel moeten worden verwijderd. Ook weet u welke maatregelen u moet nemen als u onderhoudswerkzaamheden pleegt zoals boren en zagen. Een asbestbeheersplan laat u eenvoudig opstellen door Molenaar Milieutechniek.

asbestonderzoek onderzoek
Offerte aanvragen

Asbestsanering

Heeft u een asbestonderzoek laten uitvoeren en komt hieruit dat u het asbest niet zelf mag of kan verwijderen, dan heeft u een SC-530 gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf nodig. Het is dus van groot belang dat het asbestinventarisatierapport dat na het asbestonderzoek is opgesteld, compleet wordt aangeleverd. Zo kunt u een duidelijke offerte opvragen voor de kosten.

Asbestonderzoek door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau

Wilt u een asbestonderzoek laten uitvoeren door een bureau dat beschikt over een procescertificaat? Dan bent u bij Molenaar Milieutechniek aan het juiste adres. Wij leveren u na het asbestonderzoek een inventarisatierapport waarin duidelijk staat of er asbest in uw gebouw aanwezig is, om welke soorten asbest het gaat, op welke plaatsen de toepassingen zich bevinden en de staat van het materiaal. Vraag snel een offerte aan.

Offerte aanvragen

Scroll naar boven