Home ›› Asbest Dakbeschot Verwijderen

Asbest dakbeschot verwijderen door Molenaar Milieutechniek

Dakbeschot dient als bescherming voor dakisolatie en in woningen van voor 1994 is de kans aanwezig dat het dakbeschot uit asbest bestaat. Asbest dakbeschot verwijderen wordt gedaan door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Wanneer u een woning of schuur wilt verbouwen, renoveren of slopen, is het verplicht om eerst een asbest analyse te laten uitvoeren. Krijgt u terug dat er asbesthoudend materiaal is gevonden, dan kunt u pas starten met de werkzaamheden nadat het asbest is verwijderd.

asbest dakbeschot verwijderen nauwkeurig werken
Offerte aanvragen

Asbest dakbeschot verwijderen na analyse

Asbest is op grote schaal toegepast in woningen en objecten. We weten nu dat asbest gevaarlijke gevolgen kan hebben voor de menselijke gezondheid. Wanneer u twijfelt over asbest in uw woning, schuur of ander object, is het slim om een asbest analyse uit te voeren. Daken van woningen en schuren van voor 1994 zijn veelal voorzien van asbesthoudend materiaal. Asbest dakbeschot verwijderen is nodig wanneer u wilt verbouwen, renoveren of slopen. Hiervoor kunt u terecht bij een asbestsaneringsbedrijf. Molenaar Milieutechniek brengt u graag in contact met een erkend bedrijf.

Daken met asbesthoudend materiaal

Oude gebouwen zijn vaak nog gebouwd met asbest. Met name wordt asbest teruggevonden in daken en bijvoorbeeld golfplaten. Pas in het begin van de jaren 90 is het gebruik en de toepassing van asbest in Nederland verboden. De vezels zorgen voor een goede isolatie en zijn bestand tegen hoge temperaturen. Tegenwoordig wordt hier ander materiaal voor gebruikt. Vaak is het asbest in deze platen hechtgebonden asbest, waardoor de vezels opgesloten zitten in het materiaal van de plaat. Asbest dakbeschot verwijderen zal starten met een asbestinventarisatie die Molenaar Milieutechniek voor u kunt uitvoeren.

asbest dakbeschot verwijderen tablet
Offerte aanvragen

Asbest dakbeschot verwijderen in Nederland

Asbest in het dakbeschot wordt pas gevaarlijk als het materiaal vrijkomt bij de bewerking ervan. Het verwijderen of vervangen van asbest moet secuur en veilig worden uitgevoerd. Bedrijven met de benodigde certificaten en deskundig personeel ondersteunen u bij asbest dakbeschot verwijderen. Zij zorgen ook voor de afvoer van asbesthoudend materiaal op een milieuvriendelijke manier. Dakbeschot met asbest kunt u veelal herkennen aan de grijze platen van 3 tot 8 millimeter dik met een vezelachtige structuur. Vaak zit het echter verstopt achter een laag isolatiemateriaal. Laat altijd eerst een controle uitvoeren door specialisten.

Asbestinventarisatie als eerste stap

Molenaar Milieutechniek verzorgt de gehele asbestinventarisatie en aan de hand van een uitvoerige rapportage van het asbest kunt u een asbestsaneringsbedrijf inschakelen. Wij werken samen met partners die de verwijdering van asbest kunnen realiseren. Daarnaast voorzien wij u van advies over de vervolgstappen en de complexiteit van het project. U weet daarmee wat voor asbest er in het bouwwerk of object aanwezig is en welke verwijdermethode het meest passend is.

Offerte aanvragen

Scroll naar boven