Home ›› Chroom 6 Verwijderen

Chroom 6 verwijderen: inventarisatie en stappenplan

Bent u op zoek naar een manier voor chroom 6 verwijderen? Dan bent u bij Molenaar Milieutechniek aan het juiste adres. We verzorgen de inventarisatie van chroom 6 en brengen u in contact met een professional voor de verwijdering. We leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen!

Chroom 6-verwijderen - Tablet
Offerte aanvragen

Over chroom 6

Voor de verwijdering van chroom 6, is het belangrijk om te inventariseren of het daadwerkelijk om chroom 6 gaat. Chroom 6 is een schadelijke stof die vooral voorkomt in bijvoorbeeld verf en coatings. Het is een metaal. In het verleden werd chroom 6 veel gebruikt om ervoor te zorgen dat metalen beter beschermd waren tegen allerlei invloeden en gaf het een lange levensduur aan producten. Dat verklaart ook de toepassing in verf. Doordat chroom 6 schadelijk kan zijn voor onze gezondheid, is het belangrijk om het bij bijvoorbeeld een verbouwing te laten controleren en waar nodig chroom 6 verwijderen of saneren.

Chroom 6 verwijderen: inventariseren

U kunt chroom 6 dus tegenkomen bij bijvoorbeeld een verbouwing of sloopwerkzaamheden. Chroom 6 is vergelijkbaar met asbest. Dat geldt ook voor de manier van chroom 6 verwijderen. Belangrijk is bij de verwijdering dat mensen niet blootgesteld worden aan de vrijkomende stoffen. Het is daarom belangrijk om allereerst een goede inventarisatie uit te voeren. Tijdens de inventarisatie worden verschillende materialen onderzocht en worden metingen verricht. Alle bevindingen worden genoteerd in een rapport, wat gebruikt wordt tijdens de sanering.

Chroom 6 verwijderen: de werkwijze

Molenaar Milieutechniek is niet de partij voor het chroom 6 verwijderen maar schakelt hier een gekwalificeerd verwijderingsbedrijf voor in. Samen met het inventarisatierapport en het behandelplan, gaat deze partij aan de slag met de verwijdering. Wanneer er sprake is van een hoge risicoklasse wordt de verwijdering gedaan in afzondering op onderdruk. De lucht en fijnstof wordt hierbij afgezogen en gefilterd. Door de onderdruk kunnen de schadelijke stoffen niet buiten de afzetting terecht komen. De gespecialiseerde behandelaars dragen speciale kleding en adembescherming om te zorgen dat ze beschermd zijn tegen de vrijkomende stoffen.

Na het verwijderen van chroom 6

Na het chroom 6 verwijderen wordt de ruimte die het betreft volledig gereinigd. Vervolgens worden er diverse metingen uitgevoerd om te controleren of er geen chroom 6 meer aanwezig is op de materialen of in de ruimte. Dat wordt door een onafhankelijk laboratorium gedaan. Als alles goed is kan de ruimte weer vrijgegeven worden en kunt u verder met uw werkzaamheden of verbouwing. U ontvangt hier ook een vrijgave rapport van, zodat u te allen tijde kunt aantonen dat de sanering heeft plaatsgevonden en dat de ruimte gecontroleerd is!

Chroom 6-verwijderen - Man
Offerte aanvragen

Chroom 6 verwijderen: de kosten

Er zijn verschillende aspecten die van invloed zijn op de kosten van chroom 6 verwijderen. Denk allereerst aan de grootte van de materialen of ruimte die het betreft. Vanzelfsprekend zitten er hogere kosten verbonden aan het saneren van een groot oppervlakte. Ook de verschillende risicoklassen zijn van invloed. Hier zitten namelijk verschillende werkwijzen aan verbonden. Wanneer Molenaar Milieutechniek een inventarisatie uitgevoerd heeft, sturen we u eerst een offerte van de geschatte kosten. Wanneer u hier akkoord op geeft, gaan we aan de slag. Zo weet u vooraf de kosten en komt u niet voor verrassingen te staan! Neem contact met ons op voor advies over uw situatie.

Offerte aanvragen

Scroll naar boven