Home ›› Chroom 6 Saneren

Chroom 6 saneren is heel belangrijk

Molenaar Milieutechniek is een specialist in chroom-6 onderzoek. U kunt ons inschakelen wanneer u denkt dat u met deze stof te maken heeft. Aan de hand van onze resultaten kan chroom-6 op de juiste manier worden verwijderd. Wij gaan altijd heel precies en doordacht te werk. Chroom 6 saneren is namelijk een klus die op een veilige en correcte manier moet worden uitgevoerd. Dit vraagt dan ook om een goede werkvoorbereiding. Maar wat maakt chroom 6 saneren nou zo noodzakelijk?

chroom 6 saneren inspectie
Offerte aanvragen

Chroom 6 saneren is een must

Chroom-6 is een stof dat meestal in verf, metalen of coatings voorkomt. Het wordt vaak toegepast bij stalen bruggen en leidingen, schepen, kozijnen, hekwerken en boilers om ze tegen corrosie te beschermen. Het chroom komt vrij op het moment dat de materialen worden bewerkt, bijvoorbeeld tijdens het schuren, verhitten of slijpen. Dit vormt een groot probleem omdat chroom-6 erg schadelijk voor uw gezondheid kan zijn. Om dit te voorkomen is chroom 6 saneren dus een must.

Gezondheidsklachten voorkomen

Als u bent blootgesteld aan chroom-6 kunt u na verloop van tijd ernstige gezondheidsklachten ondervinden. Chroom-6 kan het lichaam binnendringen via de huid door middel van inslikken of inademen. En het binnenkrijgen van deze stof kan leiden tot het ontstaan van verschillende soorten kanker. Daarom is het ontzettend belangrijk dat u er niet mee in aanraking komt. Het is dan ook noodzakelijk om chroom-6 zo snel mogelijk op een zeer zorgvuldige manier te laten verwijderen.

Bescherming voor medewerkers

Vooral medewerkers die bij werkzaamheden met verf of coatings werken, hebben een vergrote kans om via de huid of door inhalatie aan chroom-6 te worden blootgesteld. Molenaar Milieutechniek zet zich in om al deze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Daarom zorgen wij ervoor dat de volledige chroom-6 inventarisatie op een professionele en geschikte wijze verloopt.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de medewerkers die chroom 6 saneren ook goed beschermd zijn. Vanuit de Arbowetgeving is zelfs vastgesteld dat er maatregelen moeten worden getroffen om ervoor te zorgen dat ze geen nadelige gezondheidseffecten zullen ondervinden. Dit betekent dat wij tijdens het maken van ons behandelplan ook rekening houden met de strenge richtlijnen van de Arbowetgeving.

Chroom 6 saneren volgens uitgebreid rapport

Wij classificeren de chroom-6 materialen en maken een uitgebreide rapportage op. Daartoe behoort ook een juiste behandelmethode. Op basis hiervan kunt u een bedrijf inschakelen dat gespecialiseerd is in chroom 6 saneren. Uiteraard doen wij dit ook graag zelf voor u. Zo kunt u er zeker van zijn dat iedereen wordt beschermd tegen de giftige en kankerverwekkende eigenschappen van chroom-6.

Zelf chroom 6 saneren?

Wij raden aan om ons in te schakelen zodat wij een gedetailleerd rapport en behandelplan op kunnen stellen voordat u begint aan chroom 6 saneren. Toch geven wij hier alvast wat handige tips. Zorg er allereerst voor dat u altijd goed beschermd bent tijdens het chroom 6 saneren. Draag bijvoorbeeld handschoenen, ademmaskers en werkkleding. Zorg er ook voor dat u het chroom-6 na verwijdering altijd als chemisch afval afvoert.

chroom 6 saneren
Offerte aanvragen

Chroom 6 saneren op verschillende manieren

Verwijder chroom-6 wanneer het is opgelost in verf of water door het op te dweilen of weg te laten stromen. Zit het in de lucht, dan kunt u chroom 6 saneren door de lucht af te zuigen. Wanneer het in de vorm van stof op oppervlakken ligt, kunt u het opzuigen of het met een natte doek afnemen. Voor meer informatie omtrent chroom 6 saneren kunt u het beste contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u ook direct een offerte aanvragen. Wij helpen u graag verder!

Offerte aanvragen

Scroll naar boven