Home ›› Asbestanalyse

Asbestanalyse voor uw verbouwing of aankoop woning

Bent u op zoek naar de juiste partij voor het uitvoeren van een asbestanalyse? Dan bent u bij Molenaar Milieutechniek aan het juiste adres. We staan voor u klaar om analyses uit te voeren en te kijken welke saneringen noodzakelijk zijn.

asbestanalyse
Offerte aanvragen

Asbestanalyse laten uitvoeren

Het uitvoeren van een asbestanalyse is noodzakelijk in een aantal gevallen. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing. Wanneer u aan het verbouwen bent, kunt u materiaal tegen komen dat asbest zou kunnen bevatten. Denk bijvoorbeeld ook aan de aankoop van een nieuwe woning of het doen van een sloopmelding. In zulke gevallen is het goed om een asbestanalyse uit te laten voeren. Zo voorkomt u dat u tijdens de werkzaamheden voor onverwachte verrassingen komt te staan. Op het eerste gezicht kunt u ook zelf beoordelen of het asbest betreft. Echter om dit zeker te weten, is een laboratorium test noodzakelijk. Molenaar Milieutechniek neemt dit graag op zich.

Soorten asbestanalyse

Misschien twijfelt u welk soort asbestanalyse voor uw pand noodzakelijk is. Er zijn namelijk verschillende types, waarvan een aantal verplicht en een aantal niet. De meest bekende verplichte analyses zijn de Type A en Type B. Voordat één van deze twee uitgevoerd kan worden, dient een Type 0 meting uitgevoerd te worden. Dat is eigenlijk de quick scan die aangeeft of er asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Wanneer dat het geval blijkt, wordt de Type A analyse uitgevoerd. In specifieke gevallen is dat niet genoeg en wordt een Type B analyse uitgevoerd. Molenaar Milieutechniek kan u adviseren over het benodigde Type voor uw locatie!

Asbestanalyse op locatie

Een van de eerste stappen in het proces van asbestverwijdering, is het opstellen van de asbestanalyse. Dit wordt gedaan, zoals de naam al zegt, door een grondige analyse van de situatie. Dat betreft zoals hierboven beschreven o.a. een quick scan en vervolgens een verdiepend onderzoek. Dit gebeurt bij u op locatie, waar ook direct monsters genomen kunnen worden. Deze worden vervolgens in een laboratorium onderzocht op verschillende punten. Daarnaast kijken we ook naar bijvoorbeeld bouwtekeningen en eventuele bestekstekeningen. Hierop is vaak al veel informatie af te lezen over het gebouw en de verschillende materialen.

Is een asbestanalyse verplicht?

Misschien vraagt u zich af of het nodig is om een analyse uit te voeren. In de huidige Nederlandse wetgeving is opgenomen dat een analyse nodig is wanneer het sloop- of renovatiewerkzaamheden betreft bij gebouwen die vóór 1994 gebouwd zijn. Het is niet mogelijk om dit zelf te onderzoeken. In verband met gezondheidsrisico’s is het noodzakelijk om hier een gecertificeerde partij voor in te schakelen. Molenaar Milieutechniek is deze partij die voor u de analyse uitvoert en een rapport opgesteld. We nemen u van A tot Z mee in het proces.

asbestanalyse noteren
Offerte aanvragen

Proces van asbestsanering

De asbestanalyse is één van de eerste stappen in het proces en wordt ook wel de inventarisatie genoemd. Dit is eigenlijk het in kaart brengen van de hoeveelheid en klasse asbest in het pand. Vervolgens wordt er, afhankelijk van de situatie, een asbestbeheersplan opgesteld. Dit stellen we op in het geval dat er geen renovatie of sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Wanneer dat wel het geval is, kijken we samen naar de juiste partij voor de sanering van de asbest. Molenaar werkt samen met gecertificeerde partners, waardoor het verwijderen van de asbest in een handomdraai gebeurd is op een veilige manier! Molenaar Milieutechniek staat voor u klaar.

Offerte aanvragen

Scroll naar boven